آیا گیاهخواران پنیر می خورند؟

پنیر گیاهی

انواع گیاهخواران که از رژیم گیاه خواری پیروی می کنند، معمولا از غذاها و یا محصولات غذایی جانبی که منجر به مرگ حیوانات می‌شود خودداری می‌کنند.

با این حال بعضی غذاها مثل پنیرهای خاص ممکن است در منطقه متعادل (نه خوب نه بد) قرار گیرند.

چطور می‌توان فهمید پنیری که می‌خوریم یک محصول غذایی گیاهی است ؟

یا از آنزیم‌های‌حیوانی برای تولید آن استفاده‌ نشده است؟

این مقاله موضوعی جالب را بررسی می‌کند ” آیا گیاهخواری پنیر را مجاز می‌داند؟

مدلهای گیاهخواری کدامند و کدام نوع پنیر برای انواع گیاهخواران سختگیر مناسب‌تر است؟

و نحوه تشخیص پنیر گیاهی از حیوانی را به شما نشان می‌دهد  “‌

مقاله پنیر گیاهی

آیا پنیر مورد پسند انواع گیاهخواران است؟

البته اینکه پنیر مورد پسند گیاهخواران است یا خیر به نوع گیاهخواری که شما انجام می دهید ربط دارد.

انواع گیاهخواران

به طور کلی گیاهخواران از مصرف محصولات خاص حیوانی خودداری می کنند. گیاهخواران انواع مختلفی دارند، از جمله:

لاکتو وجترین:

گیاهخوارانی که تخم مرغ و گوشت حیوان نمی خورند اما لبنیات می خورند.

اوو وجترین:

گیاهخوارانی که لبنیات و گوشت حیوان نمی خورند اما تخم مرغ می خورند.

اوو لاکتو وجترین:

گیاهخوارانی که گوشت حیوان نمی خورند اما لبنیات و تخم مرغ می خورند.

پسکاتاریان:

گیاهخوارانی که غذای دریایی می خورند اما گوشت قرمز، مرغ و بعضی وقت ها هم لبنیات و تخم مرغ نمی خورند.

وگان ها (Vegans):

از خوردن گوشت حیوانات، غذای دریایی، لبنیات، تخم مرغ و بعضی وقت ها هم عسل، خودداری می کنند.

نقطه مشترک همه گیاه خواران

همه‌ی انواع گیاهخواری از گوشت قرمز، ماهی و محصولات دیگری که نیازمند کشتن حیوانات است، خودداری می‌کنند.

 لبنیات -از جمله پنیر- به کشتن حیوانات احتیاجی ندارد.

به‌همین‌دلیل لاکتووجترین‌ها و اوو لاکتو وجترین‌ها و همچنین بعضی از پسکاتارین‌ها از پنیر در رژیم‌شان استفاده می‌کنند.

از طرف دیگر وگان ها از تمام محصولات حیوانی یا محصولات جانبی حیوانات از جمله لبنیات و شیر اجتناب می کنند.

پنیر بیشتر از شیر گاو و یا بز ساخته می‌شود؛برای همین مورد پسند وگان‌ها نیست.

خلاصه:

 بیشتر  گیاهخواران از محصولاتی که نیازمند کشتن حیوانات است اجتناب می کنند. 

از آنجایی که تهیه پنیر خارج از این رویه است بسیاری از گیاهخواران پنیر را در رژیم غذایی خود مجاز می‌دانند.

بعضی از پنیر ها شامل محصولات جانبی حیوانات هستند

به یاد داشته باشید که بعضی از پنیر‌ها با استفاده از محصولات جانبی حیوانی در بافت و طمعشان تهیه می‌شوند.

 یکی از محصولات  جانبی رایج حیوانی که در تهیه پنیر استفاده می‌شود مایه پنیر(rennet)  است. 

مایه پنیر ترکیبی از آنزیم‌هایی است که با هم کار می‌کنند تا لبنیات -بر پایه شیر- را غلیظ کنند.

 کیموزین شامل ۹۰ درصد از آنزیمها در مایه پنیر است، درحالیکه ۱۰ درصد باقی مانده از لیپاز و پپسین تشکیل شده‌است. 

این آنزیم ها با همدیگر برای خمیر کردن کیموزین (پروتئینی است که در لبنیات بر پایه شیر یافت می‌شود)  کار می‌کنند.

مقاله پنیر گیاهی

انواع مختلفی از مایه پنیر وجود دارد.

رایج ترین آن در داخل پوشش معده حیوانات از جمله گاو ها،  خرگوش ها، خوک ها و بز ها یافت شده است.

مایه پنیر معمولاً از معده چهارم گوساله های جوانی گرفته می شود، که برای اولین بار برای گوشت‌شان ذبح می‌شوند.

 اگرچه حیوانات به طور معمول برای مایه پنیرشان کشته نمی شوند.

اما برخی از انواع گیاهخواران احساس راحتی از خوردن این محصول جانبی حیوانی نمی‌کنند.

البته این مایه پنیر ها برای گیاهخوارانِ سخت گیر مناسب نیست.

در حالی که ممکن است برای بقیه مناسب باشد.

این مسئله عمدتاً مربوط به انتخاب یا سیستم اعتقادی و تفکری شخص است.

انواع مختلف مایه پنیر

 برای انواع گیاهخواران مهم است که مایه پنیر از نوع گیاهی باشد. 

 مایه پنیر گیاهی از طریق فرآیند تخمیر ساخته می شود 

در اثر فرآیند تخمیر؛ باکتری‌ها، قارچ‌ها یا مخمرها با ژن‌های حیوانی تولیدکننده مایه پنیر مخلوط می‌شوند؛تا آنزیمی را ایجاد کنند که مانند کیموزین عمل کند.

نوع دیگر گیاه مایه پنیر است که برای بازسازی طعم مایه پنیر حیوانی ساخته می‌شود.

 این گیاه از گیاهان خاردار مانند کنگر فرنگی یا گزنه تهیه می‌شود. 

در بسیاری از پنیر های صنعتی در کشور پرتقال؛ از این نوع مایه پنیر گیاهی استفاده می‌شود.

قارچِ مایه پنیر هم می‌تواند مانند کیموزین عمل کند. با این حال، به طور معمول در تهیه پنیر استفاده نمی‌شود زیرا می‌تواند طعم تلخی به پنیر بدهد.

خلاصه:

در رابطه با لبنیات بعضی از پنیر ها شامل محصولات جانبی حیوانی هستند که مایه پنیر نامیده می شوند.

حیوانات فقط برای مایه پنیرشان کشته نمی‌شوند

با این وجود  پنیر برای بعضی از انواع‌گیاهخواران  مانند وگان ‌ها مناسب نیست.

برای این گیاهخواران ؛ پنیرهای که از مایه پنیر گیاهی تولید می‌شود؛ گزینه مناسبی است. 

چگونه بفهمیم که آیا پنیری که می خریم محصول جانبی حیوانی دارد یا خیر؟

بهترین راه برای اینکه بفهمیم پنیری که می خریم حیوانی یا گیاهی است این است که موقع خرید به برچسب آن دقت کنیم.

  دنبال کلمات کلیدی مایه پنیر ، آنزیم های حیوانی،  مایه پنیر سنتی یا پپسین بگردید.

 تولید کنندگان پنیر هایی که از مایه پنیر گیاهی استفاده می‌کنند، معمولاً این موارد را به عنوان  مایه پنیر بوته ای، مایه پنیر گیاهی یا گیاه مایه پنیر در لیست مواد تشکیل دهنده ذکر می کنند. 

سازمان غذا و داروی کشور اصراری به اعلان کردن نوع مایه پنیر تواید کنندگان ندارد.

 اگر روی بسته بندی فقط “آنزیم” نوشته شده باشد و نشان ندهد که آیا این محصول گیاهخوار پسند است یا خیر،

می‌توانید فرض کنید که از مایه پنیر حیوانی در این محصول استفاده شده است.

مقاله پنیر گیاهی

اگر به برچسب پنیر دسترسی ندارید:

 حتی اگر به لیست مواد تشکیل دهنده دسترسی ندارید به خاطر داشته باشید که مایه پنیر، معمولاً به بسیاری از پنیرهای اروپایی و سبک اروپایی اضافه می‌شود .

تقریبا همیشه در پنیر های زیر مایه پنیر  مورد استفاده قرار می گیرد:

پارمزان، یا پارمیجیانو-ریگیانو

پکورینو رومانو

پنیر موزارلای سنتی

گرویر

واچرین

ایمنتلر

گورگونزولا

پنیر بز

پنیر نرم فرانسوی(کاممبر)

 پنیر های نرم مانند پنیر خامه ای یا پنیر دلمه ای با مایه پنیر درست نمی شوند، زیرا لبنیات با استفاده از سرکه یا آب لیمو خمیر می شوند.

بدین ترتیب اگر شما از رنت حیوانی اجتناب می کنید(رنت: مجموعه­ ای از آنزیم ­ها ست که برای انعقاد شیر، از معده­ ی چهارم نشخوارکنندگان استخراج می ­شود. )، این ها انتخاب‌های بهتر و امن تری هستند. 

 اگر شما از فروشگاه تخصصی وج کالا پنیر می‌خرید این امکان وجود دارد که بتواند به شما بگوید کدام پنیر ها مایه پنیر حیوانی ندارند.

برای ساخت پنیرهای دست ساز وگان در وج کالا از هیچ رنت حیوانی و مایه پنیر استفاده نشده است.

انواع گیاهخواران مخصوصا وگان ها  می‌توانند با خیال راحت؛ از این پنیر استفاده کنند.

خلاصه:

 بهترین راه برای اینکه بفهمیم آیا پنیر مورد نظری که می خریم  شامل محصولات جانبی حیوانی است یا خیر، این است که لیست مواد تشکیل دهنده را چک کنیم.

اگر دسترسی به این لیست ندارید می‌توانید به خاطر داشته باشید که  بیشتر پنیر های سبک اروپایی شامل مایه پنیر حیوانی هستند ولی پنیرهای نرم تر خیر.

رنت های گیاهی

این گروه، شامل پروتئازهای گیاهی نظیر

 

  1. فیسین (Ficin) :در شیره­ ی سفیدرنگ حاصل از درخت انجیر وجود دارد. این آنزیم قادر است پروتئین­ های شیر را در ۸-۷ = pH منعقد کند.

 

  1. پاپائین (Papain) :از میوه ­ی خربزه ­ی درختی (پاپایا) به دست آمده و در دمای ⁰C  ۷۰- ۴۰ و ۷-۴ =  pHفعال است.

 

  1. بروملین (Bromelain) :در میوه­ ی آناناس موجود است و قدرت انعقادی آن نسبت به آنزیم­ های فیسین و پاپائین، پایین­ تر می­ باشد.

 

 رنت گیاهی در طی دوره­ ی طولانی رسیدن پنیر، باعث ایجاد مزه­ ی تلخ شده و بنابراین برای پنیرهایی که دوره ­رسیدنشان بالای ۶ ماه است، مناسب نیست.

 

کلام آخر

بیشتر گیاهخواران به طور کلی از غذاهایی که نیازمند کشته شدن حیوانات است اجتناب می کنند. 

با این حال انواع مختلفی از گیاهخواری وجود دارد و پنیر معمولاً گیاهخوار پسند در نظر گرفته شده است.

 پنیر های به خصوصی شامل مایه پنیر حیوانی هستند. که شامل آنزیم هایی است، که معمولاً از پوشش معده حیوانات تهیه می شود.

 حیوانات فقط به خاطر مایه پنیر شان کشته نمی‌شوند،

اما وگان‌ها از انواع گیاهخواران هستند که هیچ نوع پنیر با مایه حیوانی مصرف نمی‌کنند.

 اگر شما سعی دارید که از مایه پنیر حیوانی اجتناب کنید،  لیست مواد تشکیل دهنده را چک کنید،

 از بیشتر پنیرهای اروپایی و سبک اروپایی اجتناب کنید.

پنیرهای نرم مانند پنیرهای خامه ای یا دلمه ای معمولاً انتخاب‌های امن تری نسبت به بقیه هستند.

 خوشبختانه خیلی انتخاب‌های گیاه خوار پسندی در فروشگاه وج کالا وجود دارد.  دنبال پنیر وگان یا پنیر لبنیاتی که با رنت گیاهی ساخته شده است بگردید.

افزودن دیدگاه

Your email address will not be published. Required fields are makes.